Sara Möller

Kontakt: sara.moller91@gmail.com

Step it up a notch

Publicerad 2015-03-31 14:59:00 i Vardag,

Responsen jag fick på det här → inlägget var ju helgalet (in a good way). Jag tackar allra ödmjukast för alla kommentarer, gillningar, delningar osv.. Det känns skönt att kuna "bidra" med något, och om jag ens kunde ge EN person en tankeställare och vilja till förändring så är det en sannerligen stor vinst för mig. 
 
På tal om något helt annat.. Jag gick vilse i kameradjungeln (→inlägg) redan i början av februari. Men jag researchade frenetiskt och hade nästan bestämt mig för Canons instegsmodell eos 1200D. Jag var liksom NÄSTAN säker. Som tur har jag en pojkvän som känner mig bättre än vad jag känner mig själv. Han pekade på att en kompakt systemkamera nog skulle passa mig bättre. Jag skulle tydligen inte orka ta med kameran på mina små äventyr om den är alltför stor och klumpig. Han är en klok man, min Niklas. Det är ju så sjutusans sant. Jag vill ju ha en liten nätt bloggkamera, som ändå ger möjlighet till fantastiska bilder. Gärna en wifi-funktion också.
 
.. Och så var det bara att börja om researchen från början! Jag fastnade snabbt för Samsung nx3000 och var liksom SÅHÄÄÄR nära att köpa den, men så var den givetvis slut (för om modellen finns i vitt så ska det ju givetvis vara vitt till mig). Tur det! För nu har jag hittat en som lär vara snäppet bättre. Samsung nx300 (18mm-55mm).
Enligt alla recensioner jag läst och kollat igenom (ungefär 931083752 st) skulle denna kamera ge bloggen ett väldans lyft. Det vore väl härligt, eller hur? Är det någon som äger en sånhär kamera? Eller känner ni någon som känner någon som har denna kameran? Feel free att dela med er av era erfarenheter.
 
Jag har inte beställt den ännu. Men kanske ikväll, om jag vågar. IIH! 
 

Lever du i en negativ värld?

Publicerad 2015-03-29 18:13:00 i Inspiration, Vardag,

Häromdagen när jag scrollade igenom facebookflödet såg jag att Janina Nylund, vars blogg jag följer slaviskt, hade delat ett inlägg vid namn "Jävla bloggvärld" i gruppen Finlandssvenska bloggare. Jag läste inlägget och jag tänkte bara "alltså att VA?". Hon skrev om hur trött hon är på bloggvärlden och all negativ energi och dumma kommentarer som flödar vart man än vänder blicken. Jag blev helt chockad, för faktum är att jag inte håller med, alls. Jag upplever vår bloggvärld som väldigt kärleksfull, påriktigt alltså. Men vid närmare eftertanke tror jag det inte är något märkvärdigt över det, för jag är starkt övertygad om att man ser det man väljer att se. 

För er som inte vet så studerar jag mental träning. Jag är ingen expert inom området, men jag lär mig mer och mer hela tiden. Jag har en önskan om att få sprida kunskap vidare och hjälpa andra. Jag har avsiktligt valt att ännu inte skriva så mycket om mina studier här i bloggen, för jag lär mig fortfarande. Men snart vill jag också lära er.

Min utbildning tangerar ju väldigt mycket det här med att "tänka rätt". Jag känner ett starkt behov att att dela med mig av dethär nu, jag märker att människor behöver förstå. Det du fokuserar på, får du mera av. Den energi du sänder ut, får du tillbaka. Oavkortat. Tankens kraft. Alla väljer själv var dom lägger sin energi. Jag kan ju berätta att jag tidigare har varit expert på att dra ner mig själv i en oändligt lång spiral av negativitet. En "Jag-är-bra-bok" blev min räddning ur det (ca ett år sedan). Jag förstår såhär i efterhand att mina tankar på stress, gav mig mer stress. Mina tankar på sjukdom, gav mig sjukdom. Mina tankar på dåligt humör, gav mig dåligt humör. Mina tankar på tidsbrist, gav mig tidsbrist. Mina tankar på negativitet, gav mig.. Ja, ni fattar. Men oavsett hur svår den tiden var just då, så är jag otroligt tacksam* för just den tiden idag, för där och då lärde jag mig att vara stark.

Som TUR är kan man ju göra förändringar. Men hur många av er tror att man blir sjukt vältränad av att ligga hemma på soffan och inte göra någonting överhuvudtaget? Inga. Nehej. Okej, hur många av er tror att man blir lycklig av att tänka negativa tankar? OM ni förväntar er att ni ska leva ett lyckligt och positivt liv trots massa ältande och negativt crap snurrande i huvudet så tror ni *NEWSFLASH*FEL. Det är lika tokigt som att tro att ni ska vinna på lotto fastän ni inte ens är med i dragningen.

Dagligen tänker du omkring 65000 tankar, helt per automatik. Se över hur många procent som är positiva vs negativa. Vad kommer du fram till? Behöver du någon förändring? Nu säger jag inte att det är en enkel dans på rosor att bara *vips* ändra sina tankebanor. Ingenting sker över en natt, vilket våra lärare på utbildnigen inte är sena med att poängtera. Mental träning är INTE en quickfix, det kräver verkligen hårt arbete. Själv har jag tränat aktivt ända sedan september, och jobbar på det fortfarande, och kommer med högsta sannolikhet att jobba på det livet ut. Jag kan skriva under på att det är LÄTT att tänka negativt, vi blir ju i princip upplärda så. Det är så galet lätt att hamna i en negativ spiral. Vi matas konstant med negativitet. Knäpp bara på nyheterna en kväll t.ex. Hur ofta rapporteras det positiva och glada nyheter? Nej, allt är bara tragik, misär, elände och skandaler. Jag tittar aldrig på nyheterna längre. Det är trevligare att tänka positivt och rikta uppmärksamhet till inspirerande ting, människor och energi.

Jag lyssnade på en sådan skön podcast häromdagen. Det var en tjej som sa att hon en dag bara bestämde att från och med den stunden skulle hon alltid tänka positivt. Sen dess har hon levt ett otroligt lyckligt liv och tagit sig väldigt långt trots ung ålder. Det var SÅ skönt att höra. Det är fakta, vi kommer så mycket längre om vi bara lär oss att tänka på ett mer positivt sätt. Positiva tankar föder positiva erfarenheter. "Envar sin egen lyckas smed". Det låter ju bekant, eller hur? Tyvärr är det många som tror att lyckan sitter i yttre omständigheter, och om ni letar där så kommer ni inte att hitta det ni söker. What if I told you.. att lyckan sitter i ditt huvud. Du kan ÖVA dig i att bli/vara lycklig. Din lycka sitter INTE i det perfekta boendet, idealvikten, dagens väder eller drömjobbet. (Däremot kan de agera kryddor.)

Slumpen är ingen tillfällighet. Varje dag växer och formas vår verklighet, och den matas av hur vi lever, det vi tänker och det vi väljer att fokusera på.

* Tacksamhet är nyckel nr 1. VAR TACKSAM, för allt. Jag vet av egen erfarenhet att det är svårt att komma ihåg det ibland, men försök iallafall. Och om du mot förmodan tror att du inte har något att vara tacksam över; var tacksam över att ditt hjärta slår. "Bara" det liksom.

Är det vinter eller vår?

Publicerad 2015-03-25 13:14:00 i Kost, Vardag,

 
Är det verkligen onsdag IGEN? Jag jobbar så mycket denna månad så jag kan inte ens hålla reda på dagarna. Det enda jag har pejl på är vilken tid jag ska befinna mig på jobbet. MEN idag är jag faktiskt ledig. Jag är nyss hemkommen från en långpromenad (11134 steg *applåder*), det är ju tok-fint väder idag. Det är himla tacksmt med detta väder faktiskt. Mitt geografiska läge har onekligen känts onaturligt oinspirerande de senaste dagarna. Snö och slask. Liksom, hjälp. Jag har dagligen kollat på flygbiljetter till Thailand, Miami, Australien, Mexico osv.. Inte för att jag har varken tid eller ekonomi som skulle tillåta det, men drömma får man nog. Mm-hmm. Jag KAN hantera vardagen om vi kan komma överens om att det är vår nu. Är det vinter, ja, då behöver jag semester. Nu. Nu. Nu.
 
En smoothie och en (hälsosammare variant av) egengjord chocolate chip cookie fick bli mellis idag. Jag har smoothietorka (eget ord). Jag gör nästan alltid denhär samma. Är det någon av er som besitter ett dundersmoothierecept. Give me!
 

Om

Min profilbild

Sara heter jag. Jag är 23 år och bosatt i Vasa, Finland. Jag studerar mental träning. Hälsa och välmående är ett stort intresse för mig, och jag vill gärna inspirera andra. I min blogg får ni ta del av inlägg om lite allt möjligt. Här skriver jag vad jag vill!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv