Sara Möller

Kontakt: sara.moller91@gmail.com

Affirmationer

Publicerad 2014-11-29 10:12:00 i Vardag,

 
 
En affirmation är ett positivt påstående om dig själv eller din omgivning. Ordet affirmation kommer från det latiska ordet affirmatio som betyder 'försäkran'. Alla använder sig av affirmationer dagligen, men oftast helt omedvetet. Det sägs att vi tänker ungefär 65 000 tankar per dag, och lätthänt är det att vi automatiskt tänker de negativa tankarna. Från och med nu väljer vi våra tankar med omsorg, OK?
 
De är nämligen så att de tankar vi väljer är de som blir vår verklighet. En dag med tanken "Gud, vilken skitdag! Det kan inte bli värre än såhär.." är verkligen katastrofal. De flesta kan nog intyga att de negativa händelserna avlöser varandra just den dagen. Jag vet inte hur bekant ni är med begreppet tankens kraft. I korthet innebär det (precis det ↑) att du skapar ditt eget liv med hjälp av de tankar du tänker och de känslor du känner. Den här informationen är alldeles för värdefull för att inte ta till vara på och dra nytta av.
 
När man arbetar aktivt med affirmationer så omprogrammerar man hur man tänker, känner och agerar i olika situationer. Det som börjar hända så småningom är att de positiva påståendena sjunker in i ditt undermedvetna och automatiseras. De blir din sanning. Fake it 'til you make it. Låter det bekant?
 
Med fördel kan man välja att skriva ner affirmationen/affirmationerna till pappers, men det går också bra att ha dem i huvudet. 
 
En positiv affirmation ska..
  • .. vara kort och slagkraftig.
  • .. alltid vara positiv (dvs får EJ innehålla ord som t.ex. inte, aldrig, måste, bör).
  • .. upprepas ofta (antingen tyst för dig själv, eller i huvudet).
  • .. vara formulerad i nu-tid.
Dessa bilder är från FB-sidan Daliga Affirmationer

TJUGOTRE ÅR

Publicerad 2014-11-26 15:26:55 i Vardag,

I söndags fyllde jag år. Hela 23 år, för att vara exakt. Vi bestämde oss för att fira på lördag, och det gjorde vi genom att gå ut och äta, och sen lite bowling på det. Efter bowlingen blev det, inte helt otippat, utgång. Jag är genuint tacksam till alla som var med. Det var himla trevligt.
 
På söndagen blev jag uppvaktad på sängen av le boyfriend. Han väckte mig med sång, presenter och en Verve ReMix. Hur lyx? Jag förstår att ni är nyfikna på vad som fanns i paketen. Det var faktiskt en Samsung Galaxy Tab 4 i min all time favourite färg VITT, samt ett fodral till den. Även det i vitt, såklart! Min kille, han är en man som kan. Nu kan jag äntligen sitta och läsa min e-böcker i soffan istället för att sitta ihopsäckad framför datorskärmen och läsa. Jag. Är. Så. Galet. Nöjd.
 
Som om det inte vore nog med en läsplatta har jag dessutom fått (mitt favorit)tvättmedel av märket Maison Belle, ett serveringsfat med två tillhörande muggar, en fin tavla, te, tidning och skumppa och massor med gratulationer. Man kan inte bli annat än (pinsamt) rörd, för jag hade inte önskat mig något överhuvudtaget.
 
Tusen tack till alla! 
 

(TORS)DAGENS 20.11-14

Publicerad 2014-11-20 19:38:37 i Vardag,

Mitt bloggande har onekligen känts lite sorligt de senaste dagarna. Men jag lever, jo! Men jag känner att jag inte har mycket att blogga om. Påriktigt alltså. Jag jobbar, äter, sover, läser och umgås med le boyfriend. Ja, så eftersom bloggmaterialet är så bristfälligt smäller vi till med en sånhär rolig listaaa som jag fyllde i ganska frekvent för många år sedan.
 
Dagens avklarat: Kurs från jobbet »» FRKs Trygghetspass har jag nu i fickan.
Dagens låt:"Åh Mickey att du inte fattar vad du får, jag vill att du ska stanna varenda gång du går.." har jag spelat på repeat i mitt huvud hela dagen. WHY OH WHY?
Dagens frisyr: Ett halvlockigt burr som onekligen behöver en omgång med shampoo.
Dagens klädsel: Strumpyxor, svart kjol och en "cropped sweater" (svenska, anyone?)
Dagens roliga händelse: När jag fick syn på min egen spegelbild imorse. Fun times, fun times.
Dagens planer: Jag har inte så mycket planer mera idag. Klockan är 20:37. Jag är urtrött efter en heldag på kurs. Jag har mat i ugnen, väntar på att le boyfriend kommer från gymmet så vi kan äta nångång.
Dagens vill ha: Meeeer juuul, ge mig, meeer jul....
Dagens saknad: Snö. SNÖ(!!) Sara "jag-hatar-snö" Möller saknar snö. Det är så sanslöst grått utomhus. Lite snö vore nog toppen! 
Dagens tråkigaste: Jag glömde halsduken i kursutrymmet idag. Blir så himla bitter på mig själv. Nu är jag tvungen att köra dit igen för att hämta den. Det får bli imörrn! 
Dagens finaste: Allt förutom mitt hår då kanske.. 
Dagens köp: Bananas. 
Dagens mat: Ikväll bliiire batat tillsammans med baconinlindad kyckling. LYX! 
Dagens kärlek: Ben&Jerry's-glassen i vår frys. Det kallar jag kärlek det. 
Dagens mående: Jag mår faktiskt riktigt finemang. (:
Dagens skratt: En av föreläsarna på kursen hade exakt min humor (sarkasm in my ♥), så då skrattade jag rätt ofta. Nästan pinsamt ofta.
Dagens önskan: Att det skulle komma något trevligt program från TV4 ikväll. Men ser ni, nej. Inte idag. 
Dagens längtan: Jag längtar efter helgen. Del för att jag är leeEdig och dels för att jag fyller 20(+3) år på söndag. Födelsedagar är skoj! 
 
Och till sist..
 
DAGENS AFFIRMATION: 
 
(Affirmationer tänkte jag skriva lite mer ingående om i ett separat inlägg. Om ni vill! Och det vill ni.)
 

Om

Min profilbild

Sara heter jag. Jag är 23 år och bosatt i Vasa, Finland. Jag studerar mental träning. Hälsa och välmående är ett stort intresse för mig, och jag vill gärna inspirera andra. I min blogg får ni ta del av inlägg om lite allt möjligt. Här skriver jag vad jag vill!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv