Sara Möller

Kontakt: sara.moller91@gmail.com

17 saker ni kanske inte visste om mig..

Publicerad 2014-09-30 19:23:00 i Vardag,

Eftersom det är en del nytt folk som klickat in sig här på sistone tänkte jag alltså att jag skulle dela med mig av lite Sara-fakta som ni kanske inte hade en aning om. 
 
 1. Jag har två utbildningar i bakfickan. Förutom frisör så är jag även utbildad bartender sedan 2½ år tillbaka. Har dock aldrig jobbat som bartender påriktigt, men det är fortfarande ett stort intresse. Och jag är en naturbegåvning när det kommer till PP (=perfect pour). Haha! 
  Det härliga gänget som förgyllde mina dagar i Marbella. Saknar dem ♥
   
 2. Jag har ett onaturligt svårt förhållande till spindlar. Vi är inte gjorda för att existera på samma planet. Kan ju ta som exempel när jag hittade en spindel i rummet för några somrar sedan. Jag flyttade ut ur mitt rum för några månader, och gick enbart in dit (fullt utrustad med bl.a. gummistövlar) när jag hämtade saker jag behövde. Eller som härom veckan när jag tänkte köra ihjäl mig när det uppenbarade sig en spindel i bilen påväg hem från jobbet. Mm, "sök hjälp, kvinna!!!", jag vet. 
 3. Jag har dansat sedan jag var en liten prick. Hiphop och streetdance ligger mig varmt om hjärtat. Tyvärr blir det inte så mycket dans när man har oregelbundna jobbtider..
 4. Jag tycker det är FRUKTANSVÄRT pinsamt när man kikar över axeln när man sitter i rödljus, och så sitter personen i bilen brevid och bara.. glor! 
   
 5. Jag har tre systrar, och dom är bland de viktigaste personerna i mitt liv. Vi är så himla olika individer alla fyra, men ändå så lika på något sätt. Love them all ♥
 6. Jag måste erkänna att jag pratar alltid för mig själv när jag är ensam. T.ex. när jag kör bil, eller annars bara befinner mig ensam någonstans.
   
 7. Jag har otroligt nog sett nästan alla mina största idoler in real life. Kent, Håkan Hellström och Veronica Maggio har jag stått och dansat till. Live. Helt otrolig känsla! Och på fredag ska jag äntligen få bocka av Lars Winnerbäck på listan också. Det betyder att jag kan dö lycklig :)
  Håkan Hellström @ Popaganda 2013
   
 8. Jag fullkomligt älskar att åka bil, buss, båt, tåg och flygplan. Kan inte riktigt förklara känslan. Men det är så himla skÖööNt. Bara sitta och se hur världen susar förbi..
 9. Jag har utvecklat ett komplicerat förhållande till min lilla smart-telefon. Den är bra på alla sätt och vis. Jag har det mesta i den, inklusive min kalender (trots att jag faktiskt föredrar ÄKTA vara..), men grejen är det att jag blir stressad av bara tanken på att jag alltid ska vara anträffbar. Det är riktigt irriterande när jag tänker på det. Numera har jag oftast telefjuppen på ljudlös, eftersom ständigt plingande gör mig spänd och stressad. Det här resulterar dock i att jag är fruktansvärt dålig på att svara på samtal, och sen att svara på SMS kan ta dagar..
 10. Jag älskar frukost, men äter det tyvärr alltför sällan. Jag gör allt för att bli en frukostmänniska, jobbar hårt på det!!!! 
 11. Jag vet inte exakt hur många gånger jag har fått frågan.. Men för att be on the clear; jag har INTE extensions (hårförlängning). Har aldrig haft, och kommer aldrig att ha. Jag har ej heller permanentat håret, det är självlockigt. Mitt hår är mitt eget, helt enkelt. 
  Självlockigt vs plattat
   
 12. Jag vet inte hur ketchup smakar, för jag har aldrig smakat. Eller iallafall inte medvetet. Jag äcklas lite av detta röda gegg. Men någon har hunnit dra paralleller till bl.a. american-dip, så ketchup smakar antaligen inte så fruktansvärt som jag föreställer mig det. 
 13. Om ni frågar mig så skulle jag vilja påstå att Desperate housewives är det absolut bästa tv-serien. EVER! Jag har kollat den tre gånger igenom, och tröttnar aldrig. Andra sevärda serier är Gossip girl, Weeds och Californication. Sådär ifall ni är uttråkade, tänkte jag..
   
 14. Jag älskar grammatik, och är kanske lite unik på det sättet. Bör tilläggas att detta gäller svensk och engelsk grammatik. Finska däremot, DÄR går gränsen, pallar inte! 
 15. Jag tycker tatueringar kan vara fruktansvärt snyggt, men jag har nästan bestämt mig för att aldrig skaffa en. Dels för att jag gärna sitter där gammal och grå på ålderdomshemmet och är stencool när alla andra är mainstream med sina tatueringar och jag rockar runt i rullstolen UTAN tatueringar. HA! Nej, men jag tror helt enkelt inte att jag någonsin skulle hitta en tatuering som jag vill ha resten av mitt liv. När jag var ung och dum ville jag ha en streckkod tatuerat på min kropp. Kan ni fatta hur glad jag är nu såhär i efterhand att jag INTE lagade den tatueringen..? Hur sjutton tänkte jag? Tur att jag ändå hade liiiiite vett i skallen. 
   
 16. Det är en händelse som inträffade i somras som jag fortfarande tänker på. And it creeps me out!!!!!!! Grejen är den att jag i somras ofta tog mig ut till Skräddargrund* för att sola, läsa en bok, göra avslappningsövningar eller helt enkelt bara njuta av livet. Jag hade som vanligt parkerat bilen brevid fängelset. Vasa fängelse, med omgivning, tycker jag är estetiskt tilltalande på något vis. Så jag tittade runt mig som vanligt när jag gick där i min långklänning med filten och en bok i högsta hugg. Vad ser jag då? Jo, en fånge står i ett av de stora fönstren och VINKAR till mig. Helt spontant (eftersom jag faktiskt är en trevlig ung dam) vinkar jag glatt tillbaka utan att riktigt tänka mig för. Fången blev glad (tänk er ett litet barn på julafton). Kände mig nästan kriminell efteråt och kan inte riktigt sluta fundera på vem denne man var, vad han gjort för att hamna där och om han kommer att stalka mig när/om han en vacker dag blir frigiven.
 17. *Skräddargrund. Det är en av mina favoritplatser i hela Vasa. Det är alltså den lilla "ön" nedanför fängelset. Jag fullkomligt älskar att vara där. Jag spenderade många, långa timmar där i somras på mina lediga dagar. Oftast i sällskap av en bok.
  Picnic på Skräddargrund i sällskap av Elin och Bettan. Sommar 2013

Höstig uppdatering..

Publicerad 2014-09-23 18:51:27 i Vardag,

Utsikt från fönstret i detta nu.. 
 
När jag vaknade imorse visade utetermometern EN grad. En fjuttig plusgrad, verkligen snålt. Men jag tycker faktiskt att det är himla mysigt med höst. Men det här med att det haglat idag vet jag inte riktigt om det hör hösten till. Idag var jag tvungen att kuta för allt vad jag var värt alla de 700 metrarna jag hade från jobbet hem. Måste verkligen sett snyggt ut. Aja.. Allt vore väl helt magnifico om det inte vore för min förkylning.. 
 
På tal om höst så är det ju snart vinter (eh, no shit?). Jag har de senaste vintrarna nästan förfrusit mina stackars fötter. Anledningen är den att jag inte hittat ett par snygga vinterskor. Förstår inte hur svårt det kan vara.. Men ett par varmfodrade stövlar med lite klack är tydligen sällsynt. Är det verkligen för mycket begärt? 
 
Och så från en sak till annan. När jag inte jobbar, eller bara annars fördriver tiden så läser jag mycket just nu. Jag älskar böcker och därför är jag tacksam för att jag har en lista med böcker (såklart i det ämne som intresserar mig mest just nu) att plöja igenom det här första året av studierna. För tillfället håller jag på att läsa en bok som heter Ditt inre centrum. SÅ läsvärd!
 
 

ALL YOU NEED IS WHITE

Publicerad 2014-09-18 20:05:00 i Inspiration,

Jag har hittat den allra tjusigaste inredningsbloggen. En finsk sådan dessutom. Skribenten i fråga verkar ha en lika stor hang-up på vit inredning som jag har. Kan vi enas om att det här med vitt och inredning verkligen hör ihop? Jag vill att mitt framtida hem är vittvittvittvittt. Så ljuvligt och fräscht.
 
IN OCH KIKA HÄÄR! 
 
 

Om

Min profilbild

Sara heter jag. Jag är 23 år och bosatt i Vasa, Finland. Jag studerar mental träning. Hälsa och välmående är ett stort intresse för mig, och jag vill gärna inspirera andra. I min blogg får ni ta del av inlägg om lite allt möjligt. Här skriver jag vad jag vill!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv